expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday 3 January 2015

GANTIKAN TELUR DENGAN PISANG / BANANA TO REPLACE EGG



Tips bijak untuk adunan kek dan biskut:
Dalam adunan kek dan biskut, telur menambah rasa, kelembapan, tekstur dan ketinggian untuk hasil yang baik. 


Jika anda adalah seorang vegetarian, alah kepada telur atau telah diarahkan oleh doktor untuk mengawal kadar kolesterol yang diambil, anda perlu untuk menggantikan sebahagian atau kesemua telur dalam resipi tersebut dengan bahan yang boleh memberikan hasil dan fungsi yang sama. 

Untuk mendapatkan hasil yang serupa, anda sebenarnya boleh menggantikan telur dengan pisang. Pisang berfungsi dengan baik untuk menggantikan telur dalam adunan anda. Berikut adalah nisbah yang sesuai untuk menggantikannya:
1/2 pisang = 1 telur

________________________________________


Smart tip for baking:

In baked goods like cakes and biscuits, eggs add flavor, moisture, texture and height to the finished product. 

If you are a strict vegetarian or vegan, are allergic to eggs or have been placed on a cholesterol-restricted diet by your doctor, you will need to replace some or all of the eggs called for in your cake recipes with an ingredient that can give you similar results. 

To do this, you can actually replace the eggs with bananas. Banana works as a good substitute for your egg. Here's how it works in your dough:
1/2 bananas = 1 egg

No comments:

Post a Comment

SHARE SEKARANG